11 Ocak 2010 Pazartesi

Tahinli, Kuruyemisli Tatli

Annem ve arkadaslarinin biraraya geldikleri ve degisik ama kolay tatli tariflerinin havada ucustugu bir ortamda duydugum bir tatli. Yapimi gercekten cok kolay, ancak bir gun onceden hazirlanmasi gerekiyor. Tatlinin bir gece beklemesi gereken yer buzluk oldugu icin ise evinizde surekli bulundurabilir ve misafirlerinize hazirliksiz yakalanmazsiniz :)


Malzemeler:

  • 1 adet yufka
  • Tahin
  • Ceviz, badem, findik gibi kuruyemisler
  • Toz seker
  • Susam (Istege gore)

Yapimi:

Tahini bir sure kaloriferin uzerinde bekletip hafif sivilasmasini saglayin. Yazin buna ihtiyaciniz olmayacak :) Yufkayi acip, tamaminin uzerine tahini surun. Tahinin uzerine toz seker dokun. Daha sonra ufaladiginiz ceviz , findik gibi kuruyemisleri yufkanin uzerine serpin.

Yufkanin tamamini sikica yuvarlayin, istediginiz boyutta keserek buzlukta bir gece bekletin. Tabi buzlugunuzda bir geceden fazla, tatliyi pisirmek istediginiz zamana kadar bekletebilirsiniz.

Yemek istediginizde uzerine hafifce zeytinyagi/su karisimi surun ve isterseniz susam serpin. Ben kokusu sindigi icin yumurta sarisi surmeyi tercih etmiyorum. Daha sonra firinda citirlasana kadar, yaklasik 10 dakika isitin. Citir citir olacak bu tatliyi begenmenizi umuyorum...

Simdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder