5 Ocak 2010 Salı

Degerli Taslar ve Etkileri

Hergun suregelen insani telaslarimizda bizlere hic farkinda olmadan destek olan dogal guclerden birinden bahsedecegim bugun: Taslar.

Belki duydunuz ve ilgileniyorsunuz, belki de sacma deyip gececeksiniz ama taslarin gucune, onlari kaynatip suyunu icecek kadar inanan insanlar da var. Tabi ki boyle bir uygulama yok, yapilmamali. Ancak bazi taslarin o kadar guzel etkileri var ki, odamizin bir kosesinde durmalari biz farkinda olmasak da yasantimiza sicaklik ve ufak degisimler katmalari mumkun.


Her tasin farkli ozelligi oldugu gibi, taslarin enerjilerini temizlemek, taslari uzerleinde birikmis negatif enerjilerden arindirmak icin donem donem uygulanmasi gereken degisik temizleme yontemleri var.

AMETIST
Cevrenizde en sik goreceginiz taslardan biri, ozellikle cok buyuk boylari bazi alisveris merkezlerinin girislerinde veya ofislerde kullaniliyor. Ametist, etrafindaki negatif enerjileri ceker, bagisiklik sistemini guclendirir ve pozitif enerji verir. Ayni zamanda yatistirici etkisi vardir ve Reiki uygulamalarinda tedavi amacli kullanilir. Cok guclu bir tastir, cekindiginiz, kendinizi rahatsiz hissettiginiz ortamlarda uzerinizde tasimaniz ortamdaki negatif enerjilerden sizi koruyacaktir. Arindirma icin 2-3 haftada bir su ile yikayin.
PEMBE KUVARS
Kalp cakrasi ile etkilesimde oldugu icin ozellikle duygusal sorunlarda ve kalp ile ilgili hastaliklarda etkilidir. Sevgiyi hayatiniza cekmenize yardimci olur. Arindirma icin tum kristallerde oldugu gubu ilk kullanimdan once bir gece topraga gomulmesi gerekir. Daha sonra 2-3 haftada bir su ile yikayin.

KUVARS KRISTALI

Ozellikle cep telefonu, televizyon, monitor gibi radyasyon yayan cihazlarin yaninda bulunmasi durumunda yayilan isinlari temizler. Bu amacla kullanildigi takdirde seffaf renginin bir sure sonra nikotine maruz kalmis gibi sarardigini goreceksiniz. Ayni zamanda duygusal olarak dengeleyici bir etkisi vardir. Arindirma icin ilk kullanimdan once bir gece topraga gomulmesi gerekir. Daha sonra 2-3 haftada bir su ile yikayin. Ancak temizlediginiz bir tasa baska kimselerin dokunmamasina ozen gosterin. Ozellikle temizlenmemis bir kristal, kullanicida bas agrisi gibi yan etki gosterebilir.

AKIK

Stresten korunmak, ofkeyi kontrol almak icin kullanilir. Ayni zamanda iletisim konusunda basari getirir. Agrilari giderir, cilt hastaliklarina iyi gelir. Arindirma icin 2-3 haftada bir su ile yikayin.

AY TASI

Kadinlar icin cok uygun bir tastir, adet sancilari, kisirlik, yumurtaliklardaki kistler ve diger cinsel rahatsizliklarda rahatlatici ve tedavi edici etkisi vardir. Sezgileri guclendirir, kadinin cinsel cekiciligini ve dogurganligini artirir. Arindirma icin 2-3 haftada bir su ile yikayin.




2 yorum:

  1. Taşların etkisine inanıyorum ben de; en son aytaşı bilekliği almıştım, yakın zamanda da ametist almalıyım canım, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Benim de aytasi bilezik ve kupelerim var. Ama salonumda ametist, pembe kuvars, TV yaninda kristal kuvars, aragonit ve fluorit taslarim var :) Hatta bu haftasonu evime gelen bir arkadasim 'ne kadar huzurlu bu ev' dedi.

    YanıtlaSil