6 Ocak 2010 Çarşamba

Adacayi

Bildiginiz gibi ulkemizde en sik tuketilen iceceklerin basinda cay geliyor. Sicak ortamların ve sohbetlerin vazgecilmezlerinden olan siyah cayin fazla tuketilmesinin ise bazi yan etkilerinin oldugu biliniyor.

Dunyada sudan sonra en cok tuketilen icecek olma ozelligine sahip olan cayin en onemli faydalarindan biri antioksidan ozelligi olmasi. Ancak bir fincan cayda yaklasik 40 mg. kafein olmasi ve uzmanlarin gunde en fazla 300 mg. kafein tuketilmesi konusunda uyarilari oldugunu da unutmamak gerekli. Fazla kafeinin ise vucuttaki sivi dengesini bozarak sinirlilik, uykusuzluk, carpinti ve konsantrasyon dagilmasi gibi istenmeyen etkileri var.


Bu nedenlerden dolayi klasik siyah caya alternatif olarak bitki ve meyve caylari tuketimine daha fazla agirlik vermek gerekiyor. Daha onceden tarifini verdigim Yogi Cayi disinda canlandirici etkisi ile one cikan Adacayi tuketiminde dikkat edilmesi gereken nokta ise sadece adacayinin yapraklarindan yapilan cayi tuketmeniz. Eger adacayini cicegiyle birlikte demler ve icerseniz, canlandirmanin aksine uzerinize agirlik verecek ve uykulu olmaniza neden olacaktir.


Sevgiler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder